(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Розглянуто сутність міжнародного бізнесу, його активний розвиток і розширення діяльності, які впливають на інтеграцію економічних систем та активізацію ділових відносин між країнами. Звернено увагу на міжнародний ринок Європейського Союзу, насамперед на польсько-українське співробітництво в рамках сучасного розвитку міжнародного бізнесу. Визначено важливість розвитку торгівлі й бізнесу між Україною та Польщею з урахуванням тісних відносин у сфері економіки, політики, культури й історичних зв’язків. Обґрунтовано нормативно-правову базу між Україною та Польщею, яка забезпечує належний розвиток двостороннього співробітництва на рівні стратегічного партнерства й підкреслює наявність активного діалогу між країнами. Уточнено основні угоди, укладені між Україною та Європейським Союзом, які впливають на економічне співробітництво між Україною й Польщею, враховуючи польське членство в ЄС. Відзначено наявність спеціальних проектів, упроваджених Європейським Союзом задля підтримки розвитку польсько-українського співробітництва. Визначено підвищення інтенсивності економічного обміну між Україною та Польщею, активний розвиток торгівлі й інвестування в різних сферах бізнесу та зростання економічних показників. Обґрунтовано особливості розвитку сектора малого бізнесу та його вплив на стабілізацію соціально-економічних процесів між європейськими країнами, підкреслюючи досвід Польщі у формуванні малого бізнесу як рушійної сили на шляху до економічної інтеграції. Визначено основні аспекти й особливості міжнародного бізнесу між Польщею та Україною й виявлено основні відмінності у веденні бізнесу в цих країнах, підкреслюючи перспективи розвитку.