(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
Аналіз побудований на практичному досвіді низки міст, таких як Острог, Полонне, Броди, Кременець, Батурин, Володимир і Жовква. На прикладі Жовкви продемонстровано, що ефективний розвиток туризму можливий завдяки інтеграції історичного потенціалу, творчої участі місцевої громади та залученню зовнішніх інвестицій і підтримці з боку місцевої влади. Наголошено на значенні ініціатив місцевого рівня, співпраці між секторами та використанні принципів проєктного менеджменту для створення довготривалих туристичних продуктів. Увагу приділено створенню туристичних маршрутів, заснованих на місцевій культурній ідентичності, впровадженню цифрових технологій. У роботі акцентовано роль популяризації значущих місцевих особистостей у формуванні впізнаваного туристичного бренду кожного міста. Результати дослідження будуть корисними для фахівців у сфері туризму та збереження культурної спадщини.