(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
Туристична галузь є одним із найбільш прибуткових сегментів розвитку економіки кожної країни. Дана тема є відчутно актуальною та перспективною для України як у часи повномасштабного вторгнення, так і в післявоєнний час. Стан туристичної галузі впливає на розвиток індустрії туризму загалом, створення туристичних послуг, інші ключові сегменти економіки - транспорт, будівництво, зв’язок, торгівлю та ін. Покращення інвестиційної привабливості туристичної галузі та збільшення, на цій основі, обсягів інвестування у зазначений сектор економіки є основною проблемою, від вирішення якої залежить подальший розвиток галузі.