(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
Поточне дослідження присвячене обґрунтуванню важливості інновацій та доцільності використання інструментів інтелектуального аналізу в практиці проєктного менеджменту. Систематизовано складові проєктно-орієнтованого управління з виокремленням ринкової, регулювальної та ітераційної компонент. Інноваційно-інтелектуальним рішенням є застосування ітеративного підходу, згідно якого, набір технологій та інструментів проєктного менеджменту корегуються по мірі надходження оновлених даних. Такий підхід посилить відповідальність за ухвалені рішення на кожному ієрархічному рівні. Узгоджено сфери застосування та інструменти інтелектуального аналізу на мікрорівні. Наголошено на зміщенні акценту з управління конкретним проєктом на управління портфелем проєктів на рівні бізнес-одиниці, галузі, регіону.