(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
Стаття розглядає стратегічні аспекти цифровізації адміністративних послуг, підкреслюючи важливість впровадження цифрових інструментів для покращення якості обслуговування громадян, прозорості та ефективності державного управління. Водночас автори звертають увагу на проблеми, такі як цифровий розрив між регіонами, низький рівень цифрової грамотності та відсутність належної інфраструктури, що уповільнюють процес цифровізації. У статті також висвітлюється роль Міністерства цифрової трансформації України у реалізації електронних послуг, зокрема через платформу «Дія». Однак, для успішної реалізації цифровізації необхідно подолати технічні, соціальні та правові виклики, зокрема забезпечити безпеку даних та підвищити доступність інтернету в сільських регіонах.