Імплементація інноваційних технологій як основа ефективного функціонування підприємств індустрії гостинності - Каламан, Ольга; Градобітова, Ольга (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У статті проведено аналіз впровадження інноваційних технологій «open key» та «smart room» на підприємствах індустрії гостинності, досліджено їхній вплив на якість обслуговування, конкурентоспроможність і операційну ефективність готелів. Визначено основні переваги цих технологій: підвищення рівня безпеки та персоналізації досвіду гостей, оптимізація енергоспоживання, зниження витрат на обслуговування та спрощення управління ресурсами. Доведено, що інновації типу «open key» та «smart room» дозволяють готелям відповідати сучасним потребам клієнтів і сприяють сталому розвитку індустрії гостинності. Розглядаються ключові аспекти та переваги технологій «open key» і «smart room», їхня роль у покращенні якості обслуговування та підвищенні безпеки, а також їхній потенціал у сфері зниження екологічного навантаження та розширення можливостей персоналізованого підходу до кожного гостя.