Шляхи вдосконалення імпортних операцій ТОВ «Планета обладнання», Київ - Sychevskyi, Vitalii; Skryl, Vitaliia (Економіка і регіон/ Economics and region, 2020)
Сьогодні значна кількість українських підприємств активно беруть участь у зовнішньоекономічній діяльності. У цих умовах експортно-імпортні операції є одним з наріжних каменів товарного обігу. Слід зазначити, що сама імпортна діяльність завжди була важливою частиною стабілізації економічної діяльності як на галузевому рівні, так і на рівні національної економіки в цілому. Тож організація імпортної діяльності підприємства дуже важка й відповідальна робота, що вимагає ретельного розгляду таких питань, як кон’юнктура ринку, оцінювання потенційних продавців, установлення ділових контактів з ними, переговори, підписання угод тощо. Виконано аналіз діяльності ТОВ «Планета обладнання», Київ. Виявлено слабкі місця стовно здійснення імпортних операцій. Сформовано заходи щодо поліпшення імпортної діяльності, такі як: маркетинг, післяпродажне обслуговування та цінова ставка. Для оцінювання доцільності впровадження розроблених рекомендацій у діяльність ТОВ «Планета обладнання» було здійснено прогнозний аналіз показників імпортної активності, а також економічної активності в цілому. Виконані розрахунки показали, що досліджуване підприємство має значну перспективу розвитку на ринку. Ураховуючи реалізацію всіх запропонованих заходів, ринкова позиція компанії може значно поліпшитися, що одночасно стане причиною та наслідком чималого збільшення фінансових результатів.