Удосконалення зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Планета обладнання» - Сичевський, Віталій Іванович; Скриль, Віталія Вячеславівна (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
На сучасному етапі багато українських підприємств активно беруть участь у зовнішньоекономічній діяльності, що є важливою складовою ринкових відносин. Проте їх недостатній досвід роботи на зовнішніх ринках, прагнення до реалізації продукції, яка не потребує особливих зусиль з її просування зумовлюють актуальність пошуку шляхів удосконалення зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Саме управління імпортними операціями підприємства є основою для досягнення високих фінансових результатів: правильне планування операцій, їх своєчасне впорядкування та контроль за їх виконанням є основою успіху підприємства на ринку. Проаналізовано динаміку імпортних операцій ТОВ «Планета обладнання» за останні п’ять років, визначено основних імпортерів. Виявлено, що підприємство працює на досить конкурентному сегменті ринку, пропонуючи продукти, які також рекомендують інші постачальники. Таким чином, існує потреба в постійному вдосконаленні всіх сфер діяльності підприємства, й, особливо, імпортних операцій. Отже доведено, що існує потреба у поліпшенні зовнішньоекономічної діяльності підприємства, саме тому в роботі були виявлені головні передумови та сформовані загальні рекомендації щодо розроблення механізму вдосконалення зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Планета обладнання».