Система технічного захисту в Україні. Стан та напрямки розвитку.

  • Дарина Миколаївна Демченко

Анотація

На сучасному етапі серед основних реальних та потенційних загроз національній безпеці України в інформаційній сфері є розголошення інформації, яка становить державну та іншу, передбачену законом, таємницю, а також конфіденційної інформації, що є власністю держави або спрямована на забезпечення потреб та національних інтересів суспільства і держави.  Саме з метою протидії зазначеним загрозам в Україні створена та функціонує система технічного захисту інформації, яка дозволяє вирішувати практично весь комплекс завдань з технічного захисту інформації на об’єктах інформаційної діяльності та в інформаційно-телекомунікаційних системах державних органів, підприємств, установ та організацій. Система являє собою сукупність організаційних структур, поєднаних цілями і завданнями захисту інформації, нормативно-правової та матеріально-технічної бази і спрямована на забезпечення інженерно-технічними заходами конфіденційності, цілісності та доступності інформації.  Інформаційна безпека має велике значення для забезпечення життєво важливих інтересів будь-якої держави. Саме тому останнім часом в Україні відбуваються якісні зміни у процесах управління на всіх рівнях, які зумовлені інтенсивним упровадженням новітніх інформаційних технологій.

Дані про автора

Дарина Миколаївна Демченко
студенка факультету інформаційних та телекомунікаційних технологій і систем Полтавського національного університету ім.Юрія Кондратюка
Опубліковано
2015-12-04
Як цитувати
Демченко ДаринаМиколаївна Система технічного захисту в україні. стан та напрямки розвитку. / ДаринаМиколаївна Демченко // Новітні інформаційні системи та технології. – Полтава: ПНТУ, 2015. – Т. (3). – Режим доступу: https://journals.nupp.edu.ua/mist/article/view/509 (дата звернення: 28.03.2024).